Sport

Meghalt az NHL legendás gólvágója


A szőke haja és fantasztikus sebessége miatt Golden Jet (Arany repülő) becenévre hallgató játékos 16 évet játszott a Chicago Blackhawksban, 604 gólt szerzett az együttesben, amivel a mai napig vezeti a klub örökrangsorát, 1961-ben pedig Stanley Kupát nyert a csapattal – idézte fel az MTI.

Hullt 1983-ban beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába, 9-es mezszámát pedig ugyanebben az évben visszavonultatta a Chicago Blackhawks.
   

Hull 1957 és 1972 között erősítette a Blackhawks csapatát, sorozatban 13 olyan idénye volt, amikor legalább 30 gólt szerzett, karrierje során hatszor lépte át a félszáz találatot. Hét idényben lett a liga gólkirálya, kétszer nyerte el a legértékesebb játékosnak járó MVP-trófeát, és tízszer választották be az első számú All Star-csapatba.

Később az akkor nem NHL-ben szereplő Winnipeg Jets színeiben folytatta pályafutását, majd amikor 1979-ben a kanadai gárda csatlakozott a ligához, 40 évesen még játszott néhány meccset a Jets és a Hartford Whalers gárdájával az NHL-ben.

Fia, a kétszeres Stanley Kupa-győztes Brett Hull szintén bekerült a Hírességek Csarnokába – tette hozzá az MTI.

(Borítókép: Bobby Hull köszönti a rajongókat 2017. október 5-én Chicagóban. Fotó: Jonathan Daniel / Getty Images)