Életmód

Macskák között forgatta új klipjét a Fenyves Quartet


A zenekar novemberben megjelenő új, negyedik nagylemezével ünnepli ötödik születésnapját november 30-án az Opus Jazz Clubban.

A zenekar fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli a Fenyves Quartet legújabb, The Sweetest Love of All című albuma, amely novemberben jelenik meg. Az eklektikus dalokkal teli szerzői lemezen számos, a jazz műfajába is beszivárgott zenei stílus képviselteti magát, a háttérben a Hammond-orgona elmaradhatatlan duruzsolásával.

A zenekar azt tűzte ki célul, hogy szórakoztató karakterű lemez szülessen, amely nemcsak a jazz rajongóinak szól, hanem más műfajok felől érkező zenehallgatók is könnyen befogadhatónak találják.

„A november 25-én megjelenő The Sweetest Love of All lesz az ötéves zenekar negyedik kiadványa. Már több mint egy éve megálmodtam ezt a videót, amit a Cat-Flow Macskamentő szervezet mentett cicáinak otthonában forgattunk a Hold és Nap Jurtákban. Feleségemmel együtt ideiglenes befogadókként kerültünk velük kapcsolatba, később pedig gazdikká váltunk. A statiszta szerepet nem minden lakó merte vállalni, mert egy picit talán megijedtek a füstgéptől és a felfordulástól, amit a forgatással okoztunk, de a legbátrabbak abban a kegyben részesítettek minket, hogy megmutatták magukat a kamerának. Természetesen pár finom falatért cserébe… Ha egy embernek is kedvet csináltunk az örökbefogadáshoz, már örülni fogunk. Az album borítója is a cicás koncepciót jeleníti meg, ezzel is üzenve, hogy egy szerethető, nem csak a jazz rajongóinak szánt lemez készült” – meséli Fenyves Márk.

A Nova Sa Bo című dalra készült videó itt nézhető meg:

A szerzőként és gitárosként 15 lemezen feltűnt Fenyves Márk 2017-ben alapította hagyományos felállású jazzgitártrióját Miskolczi Márkkal és Mihalik Ábellel, amelyhez 2021-ben csatlakozott Benkő Dávid, a PASO-ból és a Subtonesból ismert billentyűs. A quartet még ugyanebben az évben kiadta első, blues, funky és fusion elemekkel fűszerezett lemezét. A közönség nélküli koncerten rögzített Live at Jókai Klub kellemes, laza atmoszférájában változatos szólók és ismerős zenei gesztusok kelnek életre. A számok zökkenőmentesen vezetnek át Fenyves triójának eddigi munkásságából a quartet zenei világa és a Sweetest Love of All felé: a trió újragondolt dalai mellett egy új szerzemény is szerepel köztük.

Fenyves Quartet: The Sweetest Love of All – lemezbemutató

Időpont: 2022. november 30. 20:00

Helyszín: BMC – Opus Jazz Club

Közreműködik:

  • Fenyves Márk – gitár
  • Benkő Dávid – Hammond-orgona
  • Mihalik Ábel – dob
  • Miskolczi Márk – basszusgitár

Fejléckép: Fenyves Quartet (forrás: Fenyves Quartet)

Visit this link of Original Article

Related Articles

Back to top button