Életmód

Konkoi új dallal és friss klippel indítja az évet


A 33000 feet above sea level című számhoz készült videófilmben Molnár Csaba többszörös Lábán Rudolf-díjas kortárs táncos, koreográfus három szólója látható. A dal a zenész új lemezén is szerepelni fog, amelyet február 17-én mutatnak be a Három Hollóban.
 

Grócz Bence 2019-ben indította el szólóprojektjét, konkoi néven. Művei között egyaránt szerepelnek pianínóra és harmóniumra, illetve analóg szintetizátorra és elektromos zongorára írt darabok. Konkoi tavalyi éve igazán mozgalmas volt: bekerült a Hangfoglaló Programba, játszott az A38-on a Piano Dayen, a Dürer Kertben a Képzelt Város előtt, a Művészetek Völgyén és a Fekete Zajon. Emellett elkészült a most megjelent klip, két live session videó és február 3-án megjelenő albuma. 

„A klip dala az egyetlen az albumon, ami utólag, a lemezfelvétel alatt született 2022-ben.

Visszatekintve azt gondolom, annak az időutazásnak a lenyomata, amit a korábban született dalok újrajátszása, a régi érzelmek újraélése hozott magával

– mondta a szerző az alkotás folyamatáról.

Grócz Bence (konkoi) (Fotó/Forrás: Schmal Fülöp)

Grócz Bence elképzeléseinek megvalósításában Tóth Anna, a konkoi projekt művészeti vezetője segített, akivel sokat ötleteltek, mielőtt a végleges koncepció mellett tették le a voksukat. „Amikor kezdett kialakulni az irány, bevontam a folyamatba Molnár Csaba táncművészt, akinek elmondtam az addigi ötleteket, illetve hogy miből táplálkozik a dal, mit szeretnék megjeleníteni. Csaba nagyon hamar ráérzett az esztétikára, és már az első improvizációja is nagyon erős volt, utána pedig közösen csiszoltuk tovább a koncepciót. Ekkor került a képbe Soós Géza, a klip operatőre, az ő ötlete volt a helyszín, és hogy hogyan haladhatnánk a térben” – mesélte a zenész.

Molnár Csaba táncművész, koreográfus a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában, majd 2006-tól a Brüsszeli P.A.R.T.S.-ban tanult. Ezt követően az olasz Compagnia Virgilio Sieni táncegyütteshez csatlakozott, 2010-től a hazai kortárstánc egyik zászlóshajójával, a Hód Adrienn által vezetett Hodworksszel dolgozott tovább.

Hat olyan darabban is szerepelt alkotóként, ami megnyerte az évente kiosztott, legjobb táncelőadásnak és koreográfusnak járó Lábán Rudolf-díjat.

Ezek a Bloom! elnevezésű formációval létrehozott City 2011-ben, a Hodworksszel 2012-ben elkészített Basse Danse és a Pirkad 2014-ben, illetve az ugyanabban az évben született Nyúzzatok meg előadása, majd 2016-ban a Tropical Escape című darab, legutóbb pedig a Mestermunka 2020-ban.

A február 17-i SLOW BURN lemezbemutató koncertre Grócz Bence nemcsak az albumon hallható pianínódalokkal, hanem klipvetítéssel és szinte a teljes akusztikus és elektronikus hangszerpalettájával készül. Az album hat trackje egy kivételével mind 2019-ben született, a klip dala pedig utólag, a tavalyi lemezfelvétel alatt íródott. A lemezbemutató a budapesti Három Hollóban lesz február 17-én.

Fejléckép: Grócz Bence (konkoi) (Fotó: Schmal Fülöp)

Visit this link of Original Article

Related Articles

Back to top button