Hírek

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre


A tavalyinál jóval nagyobb érdeklődés mellett, több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott január 14-én a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

A szombati felvételin nagy volt nyüzsgés az MTE zuglói campusán. A megnövekedett felvételizői létszám nagyjából felét adták a balettművész előkészítőre érkező 12 évnél nem idősebb gyermekek, és kicsit több mint a felét a moderntánc és színházi tánc szakirány iránt érdeklődők, akik nem lehettek idősebbek 16 évesnél.

Fodorné Molnár Márta, egyetemi tanár, az MTE rektora elmondta, hogy „a tavalyinál fokozottabb érdeklődés azért is fontos, mert így nagyobb a merítés. Emellett azonban igazán örömteli volt, hogy

a felvételire érkező gyermekek között sok volt az ügyes, tehetséges fiatal, ami erős évfolyam indítását teszi lehetővé.

Felvételi a Magyar Táncművészeti Egyetemen (Fotó/Forrás: Falcz Zsófia / Magyar Táncművészeti Egyetem)

A rektor megjegyzete, annak ellenére, hogy a felvételt nyert gyerekekkel már egy erős osztály indítható, lesz még egy felvételi kör, így azok is lehetőséget kaphatnak a bejutásra az MTE felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész szakirányon, akik ezúttal nem tudtak itt lenni, mert lemaradtak vagy nem értesültek a lehetőségről.

A második felvételi körre várhatóan tavasszal, április végén, május elején kerül majd sor, erről hamarosan pontosan tájékoztatja az egyetem az érdeklődőket.

MTE_Balett_felvetteli_00092-1024x684-140614.jpg

MTE_Balett_felvetteli_00092-1024×684-140614.jpg (Fotó/Forrás: Falcz Zsófia / Magyar Táncművészeti Egyetem)

Az összesen kilencéves balettművészképzés a hivatásos táncművész pályára készít fel, ebből az első hat év az előkészítő, melyet három év felsőoktatási alapképzés követ, ami egyetemi BA-oklevéllel zárul. Ide elsősorban azok a lányok és fiúk jelentkezhettek – és majd jelentkezhetnek a tavaszi második felvételi körre is -, akik a 2022/23-as tanévben fejezik be az általános iskola 4. osztályát és nem idősebbek 12 évesnél.

A növendékek a mindennapos (rendszeres színpadi fellépéseket is magába foglaló) szakmai gyakorlati képzéssel párhuzamosan közismereti tanulmányaikat az egyetem nyolcosztályos Nádasi Ferenc Gimnáziumában végzik. A Columbus utcai campuson igény esetén kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani és az egyetem az étkezés költségeihez is hozzá tud járulni.

MTE_Balett_felvetteli_00004-1024x684-140744.jpg

Felvételi a Magyar Táncművészeti Egyetemen (Fotó/Forrás: Falcz Zsófia / Magyar Táncművészeti Egyetem)

A moderntánc és színházi tánc szakirányra elsősorban azok a lányok és fiúk jelentkezhettek, akik a 2022/2023-as tanévben fejezik be az általános iskola 8. osztályát, illetve ennek megfelelő tanulmányaikat, és nem idősebbek 16 évesnél. Ez az osztály az előkészítő évfolyamok idejére most közösen indul: BA felvételi a színházi tánc szakirányra 2024-ben, a moderntánc szakirányra 2025-ben lesz.

További részletek ide kattintva, információ pedig a [email protected] e-mail címen kérhető.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Felvételi a Magyar Táncművészeti Egyetemen (Fotó/Forrás: Falcz Zsófia / Magyar Táncművészeti Egyetem)Visit this link of Original Article

Related Articles

Back to top button