Életmód

Idén 19. alkalommal várja hallgatóit a Crescendo Nyári Akadémia


Január 10-én indult a kedvezményes jelentkezés a nemzetközi komolyzenei mesterkurzusra, a Crescendo Nyári Akadémiára, melyre idén is Tokajban kerül sor 2023. július 23. és augusztus 4. között.

Az immár 19. éve megrendezésre kerülő mesterkurzus a tanulási és fejlődési lehetőség széles spektrumát kínálja fel a jelentkezőknek: a Nyári Akadémia opera-, szólóhangszeres, kamarazenei, zenekari, barokk-, ifjúsági, kórus-, jazz- és improvizációs kurzusokkal és rengeteg koncerttel, fellépési lehetőséggel várja hallgatóit.

A kurzust a nagyszabású gálahangverseny zárja, melyen a másfél hét alatt tanultakat mutatják be a diákok, és amit Brahms 1. szimfóniájának közös előadása koronáz meg Delta David Gier (USA) vezényletével.

A fesztivál során az érdeklődők a régizenétől a kortársig számos korból és műfajból hallhatnak és játszhatnak műveket. Az operarészleteket idén is Varga Bence rendező viszi színre.

Crescendo Nyári Akadémia (Fotó/Forrás: Crescendo Nyári Akadémia)

Több kontinens kiemelkedő zenekarainak tagjai, zeneakadémiáinak művésztanárai érkeznek a Nyári Akadémiára kurzust tartani. Többek között olyan neves magyar művészekhez jelentkezhetnek a hallgatók, mint Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Pintér Dávid, Szabóki Tünde, Kovácsházi István és Iván Ildikó. Új tagokkal is bővül a tanári kar: először tanít itt Anne Martindale Williams csellóművész (USA), Florian Mitrea (ROU), zongoraművész és Malin Hartelius szoprán énekművész (SWE).

Mint minden évben, a Crescendo Nyári Akadémia a szakmai programokon kívül idén is

számos lehetőséget kínál mentorprogramja által emberi, lelki problémák feldolgozására mentorok, pszichológusok, teológusok bevonásával,

mert fontos számára, hogy a növendékek a művészvilág nehézségei ellenére kiegyensúlyozottan, magabiztosan állhassák meg a helyüket.

A kedvezményes jelentkezés határideje: 2023. február 12.

A jelentkezés határideje: 2023. május 1.

Bővebb információ a tanárokról, kurzusokról, határidőkről ide kattintva, a kurzusdíjak pedig itt érhetők el.

Támogatott tartalom.

Fejléckép/Forrás: Crescendo Nyári Akadémia 

Visit this link of Original Article

Related Articles

Back to top button