Canada

20 év után tűzoltó doktorszolgálat nélkül maradt Budapest


A tűzoltó doktorszolgálat az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) együttműködésben 2003. április 1-jén alakult meg. Miután az OMSZ tíz év után kiszállt, az egészségügyi személyzetet a Tűzoltó Doktor Nonprofit Kft. biztosította, amelynek azonban lejárt a szerződése a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal (FKI). A Lánglovagok érdeklődésére Dr. Pék László, a nonprofit kft. ügyvezetője korábban azt mondta: úgy tudja, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatja a tűzoltó doktorszolgálat további működését, keresik a megoldást a folytatásra.

A szakportál cikke alapján a szocialista Harangozó Tamás a belügyminisztert arra emlékeztette, a tűzoltó doktorok rendkívül fontos munkát végeznek, sokan nekik köszönhetik az életüket. Ezért kérdéseire választ várt Pintér Sándortól – folytatta a témát a 24.hu.

Rétvári Bence belügyi államtitkár azt válaszolta az ellenzéki képviselőnek, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának egészségügyi, pszichológiai ellátását az Egészségügyi Ellátó Központ végzi, a Tűzoltó Doktor Nonprofit Kft. szerződése lejárt, a doktorszolgálat működtetése nem tartozik a tűzoltói alapfeladat-ellátáshoz.

Egy adott kárhelyszínre a doktorszolgálattól függetlenül — amennyiben orvosi segítségre is szükség volt — az Országos Mentőszolgálat egységét eddig is riasztották, ez ezután is így lesz. A fővárosban, ahogy az egész országban, az elsődleges orvosi, egészségügyi tevékenységet az Országos Mentőszolgálat végzi.

Visit this link of Original Article

Related Articles

Back to top button